top of page

Minä, aikuisopiskelija

Olen Carita Wallius, 43, yli 15 vuotta markkinoinnin parissa työskennellyt, Helsingissä asuva 3 lapsen äiti.  Ja nykyään taas opiskelija. 

Aikuisopiskelijaksi Stadin Ammatti- ja Aikuisopistoon päädyin ihanien sattumien, ja osin kohtalon saattelemana. Ennen tänne tuloani, opiskelin vuoden HEO:ssa Graafista suunnittelua ja siellä opiskelunälkä kasvoi syödessä, jonka takia olenkin nyt täällä.  Keväällä 2019 opiskelusta todella innostuneena, hain myös kevään yhteishaussa Aalto-yliopistoon sekä Metropoliaan, mutta en niihin kuitenkaan päässyt. Aina pitää kuitenkin yrittää. 

Koulun alettua kuukausi sitten, olen päässyt tekemään täällä jo paljon. Photoshop, Illustrator, InDesign, Lightroom sekä Premiere Pro ovat Adobe-perheestä ne ohjelmat, joita olemme ehtineet jo tähän mennessä käyttämään. Minulle uusia tuttavuuksia näistä ovat olleet Lightroom sekä Premier Pro, ohjelmat valokuvien käsittelyyn ja videoiden editoimiseen. 

 

Yksi tähän astisista projektitöistäni mielenkiintoisin on ollut koota oma valokuvanäyttely, kymmenen kuvan sarja, johon valitsin aiheeksi urbaani kaupunki ja luonto. Opittuani käyttämään vihdoinkin järjestelmäkameran manuaalisäätöjä, olen kierrellyt useampana päivänä kaupungissa kuvaamassa mielenkiintoisia ja erikoisiakin kohteita projektiani varten.  Päivän päätteeksi olen tuonut kuvat kamerasta Adoben Lightroomiin ja käsitellyt niitä siellä mieleisekseni. Ohjelma on mahtava ja kuvista tulee hetkessä ammattimaisen näköisiä ja tyylikkäitä. Kuvia olen tainnut ottaa vähintään 200, joista olen pitkän pohtimisen ja harkinnan jälkeen päätynyt valitsemaan mielestäni 10 parasta kuvaa. Tämä osuus oli se tehtävän selkeästi vaikein, olihan hyviä kuvia useampiakin.

Kunhan opettaja hyväksyy (toivottavasti) valitsemani kuvat, ja niiden laadun, pääsen vielä tulostamaan ne koulun suurtulostimella. Enpä ole vielä koskaan kunnon suurkuvatulostinta päässyt käyttämään. Nykymaailmassa paperiset valokuvat ovatkin jo ihastuttava harvinaisuus.

 

Aihevalintaan tehtävässä olisin voinut käyttää enemmän aikaa, sillä en ole varma sopivatko valitsemani kuvat täydellisesti siihen, vai sivuavatko ne vain sitä. Mutta toisaalta olen kuviini todella tyytyväinen ja eivätkö urbaani kaupunki ja luonto ole jokaisen katsojan silmissä ja mielessä vähän erilaiset?

Opiskelu aikuisiällä on mahtavaa. Todellakin. Suosittelen jokaiselle, jolla on mahdollisuus vaikka vuoden irtiottoon työstä, käyttämään tämän mahdollisuuden hyväksi. Uuden oppiminen pitää aikuisen mielen virkeänä ja tuo kaivattua vaihtelua työssä puurtamiseen.

bottom of page